Dziś (9 kwietnia) w naszej Arbuzowej Malinowej Kuchni Malucha przyrządzaliśmy ciasto arbuzowe.

Wygląda jak arbuz, ale smakuje znacznie lepiej! Tradycyjnie podajemy przepis i tradycyjnie zapraszamy na następne gotowanie!

Ciasto arbuzowe

450 g szpinaku

3 jajka

1 szklanka cukru

1 i 1/3 szklanki oleju

2 szklanki mąki krupczatki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Szpinak rozmrozić, odcedzić z nadmiaru wody i zblendować. Jajka zmiksować z cukrem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać, po czym połączyć ze szpinakiem. Piec przez około 1 godzinę w 180 st. C.

250 ml śmietanki 36%

250 g mascarpone

1 łyżka cukru pudru

Składniki na krem umieścić w misie i połączyć ze sobą za pomocą miksera.

2 galaretki - rozpuścić w jednej ilości wody