Dziś (9 kwietnia) w naszej Arbuzowej Malinowej Kuchni Malucha przyrządzaliśmy ciasto arbuzowe.
Wygląda jak arbuz, ale smakuje znacznie lepiej! Tradycyjnie podajemy przepis i tradycyjnie zapraszamy na następne gotowanie!
Ciasto arbuzowe
450 g szpinaku
3 jajka
1 szklanka cukru
1 i 1/3 szklanki oleju
2 szklanki mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Szpinak rozmrozić, odcedzić z nadmiaru wody i zblendować. Jajka zmiksować z cukrem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać, po czym połączyć ze szpinakiem. Piec przez około 1 godzinę w 180 st. C.
250 ml śmietanki 36%
250 g mascarpone
1 łyżka cukru pudru
Składniki na krem umieścić w misie i połączyć ze sobą za pomocą miksera.
2 galaretki - rozpuścić w jednej ilości wody