W pierwszej w tym roku odsłonie naszych warsztatów kulinarnych przygotowaliśmy pyszne miniserniczki. Malinowa Kuchnia Malucha rusza prężnie w 2022 rok!

Na zajęcia tradycyjnie zaprosiliśmy Was do Domu Ludowego w Rudzach. Miniserniczki nie są trudne w przygotowaniu, a smakują wybornie i robią wrażenie! Dla tych, którzy nie mogli dzisiaj być z nami, tradycyjnie, podajemy przepis.

Składniki:

 

• 1 paczka oreo

• 3 łyżki masła

 

Masa:

 

• 400g białego sera

• 1 szk nutelli 

• 1 szk śmietanki kremówki 36%

 

Dodatkowo:

 

• orzechy, migdały i czekolada do dekoracji

• 2 szk śmietanki kremówki 36%

• cukier puder

 

Przygotowanie:

 

Ciastka oreo zmiksować, połączyć z roztopionym 

masłem aby uzyskać konsystencję sypkiego piasku. 

Przesypać do słoiczka i docisnąć łyżką. 

Serek zmiksować z nutellą, a następnie 

wmieszać ekstrakt. Śmietanę kremówkę 

ubić na sztywno, dodać do masy serowej 

i delikatnie wymieszać. 

Ś mietanę kremówkę ubić na sztywno, 

pod koniec dodając cukier puder. 

Przełożyć do rękawa cukierniczego 

i wycisnąć na wierzch serniczków. 

Posypać orzechami i startą czekoladą.

fot. Anna Momot