Dziś (19 października) w Malinowej Kuchni Malucha piekliśmy ten oto kolorowy tort. Jesteście ciekawi jak to zrobiliśmy? Mamy dla Was też przepis!

TĘCZOWY TORT NALEŚNIKOWY 

Składniki:

 

Ciasto:

 

  • 3 szklanki mleka,
  • 2 szklanki wody gazowanej,
  • 3,5 szklanki mąki,
  • 2 jajka, 
  • 4 łyżki oleju,
  • barwniki spożywcze: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski i fioletowy,
  • pianki, kolorowe posypki do dekoracji

Krem:

  • ser biały
  • śmietanka kremówka
  • cukier waniliowy

Przygotowanie:

  1. Składniki na ciasto miksujemy. Przygotowane ciasto rozlewamy do mniejszych pojemników, dodajemy barwniki spożywcze smażymy jak klasyczne naleśniki.
  2. Ser biały rozdrabniamy blenderem lub kupujemy mielony. W osobnej misce ubijamy śmietankę kremówkę łączymy z serem, tak alby powstała kremowa masa.
  3. Smarujemy naleśniki kremem układając jeden na drugim, dekorujemy tort piankami i owocami. 

 

Smacznego:-)