Dziś (19 października) w Malinowej Kuchni Malucha piekliśmy ten oto kolorowy tort. Jesteście ciekawi jak to zrobiliśmy? Mamy dla Was też przepis!
TĘCZOWY TORT NALEŚNIKOWY
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mleka,
- 2 szklanki wody gazowanej,
- 3,5 szklanki mąki,
- 2 jajka,
- 4 łyżki oleju,
- barwniki spożywcze: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski i fioletowy,
- pianki, kolorowe posypki do dekoracji
Krem:
- ser biały
- śmietanka kremówka
- cukier waniliowy
Przygotowanie:
- Składniki na ciasto miksujemy. Przygotowane ciasto rozlewamy do mniejszych pojemników, dodajemy barwniki spożywcze smażymy jak klasyczne naleśniki.
- Ser biały rozdrabniamy blenderem lub kupujemy mielony. W osobnej misce ubijamy śmietankę kremówkę łączymy z serem, tak alby powstała kremowa masa.
- Smarujemy naleśniki kremem układając jeden na drugim, dekorujemy tort piankami i owocami.
Smacznego:-)