To był wyjątkowy koncert. Wyjątkowe brzmienie, wyjątkowa oprawa, wyjątkowy repertuar, wyjątkowy czas. W sobotni wieczór 19 stycznia w kościele parafialnym w Zatorze zagrała Zatorska Orkiestra Dęta prowadzona przez Łukasza Jabconia.

Sześć godzin warsztatów i jest! Można już posłuchać najnowszego, jedynego w swoim rodzaju słuchowiska, które powstało podczas warsztatów w Regionalnym Ośrodku Kultury w Zatorze!

Za nami znakomity, kolejny już spektakl przygotowany przez wspaniałą ekipę Środowiskowego Domu Samopomocy w Skawinie.

Znamy już werdykt jury XIV Przeglądu Przedstawień Jasełkowych w Zatorze. Nie rozstrzygnięcia są jednak najważniejsze. Jak podkreślają Ci, którzy obserwują zatorski Przegląd od samego początku (a są tacy), tegoroczny stał na najwyższym z dotychczasowych poziomie!

Nóżki w miodowej marynacie zapiekane z pomarańczami i sezamem to absolutny hit naszych dotychczasowych spotkań w Kuchni Mistrza Słodko-Słono!

Za nami 13 godzin wspólnego kolędowania w Zatorze. Zakończył się PRZEGLĄD KOLĘD I PASTORAŁEK "KOLĘDOWAĆ MAŁEMU". Oto werdykt jury.

Zatorski Rynek wypełnił się straganami, kolędami, zapachem świątecznych smakołyków. Pogoda nam w tym roku sprzyjała.

Zatorski Karp na Świątecznym Stole za nami! Tradycyjnie w graboszyckim "Karpiku" spotkaliśmy się na powiatowym przeglądzie stołów wigilijnych. 

26 wykonawców w czterech kategoriach. Poezja, własne teksty, poezja śpiewana. Pewnie jesteście ciekawi jaki werdykt wydało jury XI konkursu poetyckiego KOCIOŁ POEZJI? 

Tarta rustykalna, stek z kalafiora i pappardelle z kurkami. Przygotowane, ugotowane, posmakowane. Za nami ostatnia w 2018 roku odsłona naszych mistrzowskich warsztatów kulinarnych. Mamy dla Was przepisy!

Przychodzi tylko do tych, którzy w niego wierzą. Z naszych statystyk wynika, że ponad 600 młodych mieszkańców naszej gminy zadeklarowało wiarę w tego najsympatyczniejszego świętego i św. Mikołaj spotkał się z nimi i wręczył prezenty. A nawet zagrał na gitarze!

Jedyne takie na świecie przedsięwzięcie. Ekstremalne ryzyko i wielka, życiowa pasja jednocześnie. Taki jest projekt 100 Wulkanów, taki jest Grzegorz Gawlik, z którym spotkaliśmy się dzisiaj w Zatorze.

W Malinowej Kuchni Malucha piekliśmy dziś świąteczne pierniki.

Wiedzieliśmy, że tak będzie! Za nami cudowny koncert Kapeli Hanki Wójciak w Regionalnym Ośrodku Kultury w Zatorze.

warsztaty kulinarne słodko i słono rok zator

Zainteresowanie naszymi kulinarnymi warsztatami "Słodko i Słono" przerosło nasze najśmielsze oczekiwania! Podobnie było z efektami naszej pracy. Podczas pierwszych warsztatów przyrządzaliśmy: sakiewki z kurczaka z serkiem, wędzonym boczkiem i żurawiną, seler z ziołami, grillowane warzywa z dipem miętowym oraz tartę czekoladową z musem z mlecznej czekolady i malinami. Mniam!